Det dynamiske fikspunkt – en radarreflektor fra GPI

Dobbeltreflektor med patenteret justeringsmekanisme

I Geopartner Inspections arbejder vi intensivt på udvikling af radarreflektorer, som giver et tydeligt signal i radarsatellitbilleder, og som på den måde kan bruges enten som kontrolpunkter til kalibrering af satellitberegnede kort over landbevægelse, eller til at kunne bestemme bevægelsen af et objekt på jorden med millimeters nøjagtighed

Vi kalder vores reflektorer for dynamiske fikspunkter

Alle vore reflektorer er udstyret med patenteret indstillings- og finjusteringsmekanisme. Desuden er de forberedt til montering af GNSS antenne ligesom en kotebolt er integreret til brug for indmåling med nivellement. Reflektoren fungerer på den måde som et fikspunkt med mulighed for løbende korrektion for landbevægelsen. Det betyder, at højden dynamisk kan relateres til det danske højdesystem DVR90. Reflektorerne kan desuden anvendes som paspunkter til præcis kortlægning fra drone og fly. 

Enkeltreflektor

Forskellige reflektorer til forskellige formål

Vores standard muse-reflektor er en dobbelt trihedral reflektor, som giver signal både for ascending og descending satellitspor. Det betyder, at dobbelt så mange data kan indsamles sammenlignet med enkeltreflektorer. Denne reflektortype er velegnet både som reference- og kalibreringspunkt samt til detaljeret overvågning af bevægelsen i et punkt eller for et objekt.

Denne reflektortype findes også i en mindre udgave, som er velegnet til anvendelse i det åbne land.

Vi tilbyder også opsætning af enkeltreflektorer. Disse reflektorer fanger kun signalet fra et af de to satellitspor (ascending eller descending) og anbefales, hvor der ønskes mindst mulig forstyrrelse af omgivelserne i forbindelse med etablering, eller hvor selve reflektoren ønskes så lille og uanseeelig som muligt. Denne reflektortype vil især være velegnet til monitorering af broer og lignende bygningsværker.

Kontakt:

Karsten Vognsen
Chefkonsulent
Mobil +45 5151 7351
kvo@geopartner-inspections.com
Niels Henrik Broge
Chefkonsulent
Mobil +45 4131 8534
nhb@geopartner.dk